Zapečena lepinja sa slaninom i sirom

  • 60 min
    Vreme spremanja
Sadržaj

Sastojci

  • 1 kašika maslinovog ulja

  • 1 praziluk, tanko naseckan

  • 250 g seckane slanine

  • 2 kašike običnog brašna

  • 160 ml Moja Kravica dugotrajnog mleka

  • 250 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje

  • 100 g kukuruza

  • 80 g rendanog Imlek Edamer sira

  • 120 g rendanog Imlek Iriškog sira

  • 1 velika lepinja

  • Ekstra hrskav hleb za posluživanje

  • So

  • Biber


Priprema

  1. Zagrejte rernu sa ventilatorom na 180 stepeni.

  2. U tiganj na srednjoj vatri dodajte ulje i praziluk, pa mešajući pržite 2 minuta. Zatim dodajte seckanu slaninu i sačekajte dok ne dobije blagu boju.

  3. Dodajte brašno, promešajte i uklonite tiganj sa vatre. U tiganj zatim dodajte Moja Kravica dugotrajno mleko i Moja Kravica pavlaku za kuvanje, pa vratite na vatru 3 – 4 minuta da se smesa zgusne. Umešajte zatim kukuruz, Imlek Iriški sir, začinite solju i biberom i sklonite tiganj sa vatre.

  4. Odrežite vrh lepinje i izvadite sredinu, ostavljajući koricu 2 – 3 cm debljine. Izvadite i meki deo iz odsečenog dela (poklopca).

  5. Pleh za pečenje obložite sa dva velika lista folije ukrštene jedna prema drugoj i u sredinu stavite pek papir.

  6. Stavite lepinju u sredinu, pa sipajte do pola smesu iz tiganja i dodajte rendani Imlek Edamer sir. Zatim sipajte i ostatak smese, dodajte ponovo Imlek Edamer sir i poklopite lepinju ranije isečenim delom.

  7. Umotajte pogaču sa folijom i pek papirom i pecite 40 minuta ili dok lepinja ne postane hrskava, a sir se rastopi. Poslužite sa hrskavim hlebom.

Prijatno!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.