Torta sa slatkom pavlakom – Recepti za brze i kremaste torte od slatke pavlake

Sadržaj

Torta sa slatkom pavlakom važi za neprevaziđenu poslasticu, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim – pred njom su poklekli čak i oni najhrabriji među nama, koji su se pridržavali striktne dijete tokom praznika.

Jednostavni recepti, brza priprema i bogat ukus čine ovaj dezert idealnim u situacijama kada imamo nenajavljene goste ili kada želimo da završimo dan kremastim delikatesom.

U nastavku teksta smo za vas pripremili različite recepte za pripremu torte od slatke pavlake u kojima će uživati cela porodica – stoga nastavite sa čitanjem!

Brza torta sa slatkom pavlakom – recept za poslasticu kada ste u škripcu sa vremenom

Verujemo da se svaka domaćica makar jednom našla u nezgodnoj situaciji, gde je potrebno napraviti poslasticu za veoma kratko vreme, a da pritom ne zapostavite ukus i prezentaciju.

Kako ne biste satima bezuspešno listali svoje kuvare, Imlek je za vas pripremio recepturu za brzi slatki delikates, koji će vam probuditi sva čula!

Sastojci za tortu:

Način pripreme:

  1. Za početak vam je potrebna visoka i velika posuda. U nju sipajte 1 l slatke pavlake i izabrani zaslađivač (neka bude u suvom stanju), pa mikserom sjedinite sastojke kako biste dobili homogenu smesu.
  2. Nakon toga, dodajte čašicu kisele pavlake u smesu, pa ponovo uključite mikser i mutite dok ne dobijete finu teksturu.
  3. Podelite jednako smesu u dve odvojene posude. U prvu dodajte mleveni keks, pa mutilicom promešajte sve sastojke. U drugu posudu dodajte sveže maline, pa laganim pokretima spatule promešajte smesu. Krem bi trebao da zadobije ružičastu boju zahvaljujući bobičastom voću.
  4. U željeni kalup izručite smesu sa keksom pa je oblikujte po želji. Ona predstavlja koru, odnosno temelj vaše torte.
  5. Na njega ravnomerno rasporedite fil od slatke pavlake i malina – ukoliko želite da torta poprimi jaču voćnu aromu, možete u fil ubaciti i malo pekmeza ili džema od maline.
  6. Za kraj, potrebno je da umutite 2 kesice šlaga sa slatkom pavlakom, te da premažete tortu.

Dekorišite vaš kolač od keksa svežim malinama ili sitno iseckanim orašastim plodovima.

I vaša brza torta sa slatkom pavlakom je spremna za posluživanje!

Kremasta torta sa slatkom pavlakom – voćna rapsodija ukusa

Ukoliko uživate u kulinarskim izazovima i poslastičarstvu, onda je ovaj voćni dezert pun pogodak – iziskuje nešto komplikovaniju pripremu, ali je kranji ishod zasigurno vredan truda.

Naša kremasta torta sa slatkom pavlakom će očarati sve ukućane svojim neodoljivim voćnim notama i slatkom esencijom, pa se spremite na scenario gde svako uzvikuje “repete”!

Evo i kako da vaša voćna torta sa slatkom pavlakom bude savršena.

Sastojci za pripremu torte:

Priprema kore:

  1. Najpre je potrebno da odvojite belanca od žumanca u dve zasebne posude.
  2. Mikserom umutite žumanca sa 150 g šećera – mutite sve dok smesa ne dobijete penastu strukturu.
  3. U istu posudu sipajte 250 ml mleka sa 3,2% mlečne masti i jednu kockicu maslaca (oko 20 g). Uključite mikser i ponovo dobro izmutite smesu dok ne postane homogena.
  4. Ubacite brašno i prašak za pecivo, pa mutilicom sjedinite sastojke.
  5. U drugu posudu umutite belanca, tako da izgledom podsećaju na sneg. Ulupana belanca pažljivo prebacite u sud sa smesom za koru, pa sjedinite sastojke laganim pokretima spatule.
  6. Ovako pripremljena smesa za koru se postavlja u tepsiju koja je prethodno obložena papirom za pečenje. Pecite koru u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 30 minuta – sve dok ne dobije zlatnu nijansu.

Pečenu koru pažljivo presecite na dve jednake polovine. Zatim podelite polovine na pola, kako biste konačno dobili 4 jednaka dela.

Priprema fila:

U poveću šerpu sipajte 500 ml mleka, puding iz kesice i 200 g šećera. Kuvajte fil na umerenoj temperaturi dok se smesa ne zgusne. Skinite šerpu sa šporeta i ostavite je da se prohladi.

Za to vreme umutite mikserom ostatak maslaca, pa postepeno dodajte fil. Dodajte i umućenu slatku pavlaku i voćni džem, pa mutite mikserom smesu dok ne postane glatka i čvrsta.

Dekorisanje i filovanje torte:

Postavite prvu koru na tacnu, premažite je filom, pa na nju opet postavite koru. Ponovite postupak više puta dok ne obložite celu tortu filom.

Dekorišite bobičastim voćem i izrendanom belom čokoladom.

Čokoladna torta sa slatkom pavlakom – idealan dezert za sve ljubitelje čokolade

Brzi čokoladni kolači potpadaju pod kategoriju omiljenih jela čokoholičara širom sveta!

Ova kremasta torta sa slatkom pavlakom i piškotama je savršen specijalitet za posebne prilike, poput dečijih rođendana, godišnjica ili kao dezert tokom praznične euforije.

Sastojci za pripremu:

  • 500 ml Moja Kravica slatke pavlake
  • 300 g šećera u prahu ili zaslađivača po izboru
  • 50 ml soka od narandže
  • Nekoliko kašičica kakaa
  • Kutija piškota
  • 250 g čokolade
  • 150 g orašastih plodova po izboru

Način pripreme:

  1. Slatka pavlaka i šećer se stavljaju u visoku činiju i mute mikserom dok smesa ne bude fina i glatka.
  2. U činiju dodajte kakao, pa promešajte sve sastojke, dok smesa ne postane homogena.
  3. U drugu posudu istopite čokoladu i dodajte sitno iseckane orašaste plodove (badem, lešnik, orah, indijski orah). Nežno promešajte sastojke i spojite ih sa prethodnim filom.
  4. Na dubljoj tacni ili staklenoj posudi rasporedite piškote koje ste prethodno umočili u sok od narandže.
  5. Izručite nugat fil, pa ga ravnomerno rasporedite na nepečenu koru. Dekorišite narendanom čokoladom.

I vaša nugat torta sa slatkom pavlakom je spremna za degustaciju!

Za koju god se recepturu odlučili, budite uvereni da nećete pogrešiti – Prijatno!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.