Pitice sa teletinom i pečurkama

Sadržaj

Sastojci

  • 2 velika praziluka

  • 2 čena belog luka

  • kockica Moja Kravica maslaca (40 g)

  • 500 g pečuraka

  • 500 g kuvane teletine (iz supe)

  • 100 g pančete

  • 500 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje

  • 2-3 kašike brašna

  • morska so, biber

  • 1 kašičica majčine dušice

  • 1 lisnato testo

  • 1 žumance

  • rukola (za serviranje)


Priprema

    Priprema fila:

    1. U tiganj staviti kockicu maslaca, a onda sitno seckan praziluk i pančetu seckanu na kockice. Posoliti i dinstati dok ne omekša, a onda dodati pečurke.

    2. Sve dobro promešati, posoliti, pobiberiti i dinstati dok tečnost nije isparila, a onda dodati brašno i pavlaku za kuvanje.

    3. Krčkati par minuta, pa dodati i seckanu (kuvanu) teletinu. Na kraju dodati sitno seckan beli luk i majčinu dušicu.

    Slaganje pite:

    1. Rub glinenih činijica (može i jedna veća posuda) namazati žumancetom, fil raspodeliti u činije, a od gore staviti lisnato testo koje ste ukrojili na veličinu posude za pečenje.

    2. Testo premazati žumancetom, blago unakrsno zaseći (ne skroz kroz testo već samo gornji sloj) i staviti u rernu na 200 stepeni na nekih 40 minuta, tj. dok od gore fino ne porumeni.

    3. Ostaviti gotove pitice 5 minuta da malo odmore, a zatim servirati sa dosta rukole sa strane.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.