Kremasti kolači recepti – kako se prave najbolji kremasti kolači

Sadržaj

Kremasti kolači pravo su zadovoljstvo za nepca.

Sjajno iskombinovani sastojci čine da se svaki zalogaj topi u ustima, a mešavini voćnih i čokoladnih ukusa sa dodatkom keksa ili orašastih plodova – retko ko će odoleti!

Bilo da je vaš izbor recept za kremasti kolač sa višnjama, kremasti čokoladni kolač ili dezert sa keksom – na pravom ste mestu! U nastavku vam otkrivamo kako se spremaju najbolji kremasti kolači. Pronađite kulinarsku inspiraciju.

Kremasti kolač sa višnjama – kombinacija koja se ne odbija

Ako pripadate grupi onih koji istražuju koji su to brzi kremasti kolači koji se ne peku – vaša potraga je završena.

Jednostavan za pripremu, preukusan i brz kremasti kolač sa višnjama zadovoljiće apetite svih ljubitelja poslastica, a sjajna kombinacija slatkog ukusa i kiselih višanja predstavlja sjajno osveženje.

Neki bi rekli da je ovo najbolji kremasti kolač, recept za njega je izuzetno tražen i iskusne domaćice prave ga kada žele da oduševe goste, a na vama je da se oprobate u pripremi i sami prosudite!

Sastojci za koru:

Sastojci za fil sa pudingom:

Sastojci za voćni fil:

  • 300 g svežih ili smrznutih višanja
  • 4 – 5 kašika šećera
  • 2 kašike gustina
  • 200 ml vode

Za završni sloj potrebno je 250 ml Moja Kravica slatke pavlake.

Priprema:

  1. Po uputstvu sa kesice skuvajte dva pakovanja pudinga u 650 ml mleka i 4 kašike šećera. Pokrijte ga providnom folijom i ostavite da odstoji dok se skroz ne ohladi. Za to vreme, pripremajte voćni fil.
  2. Višnje sipajte u šerpu i dodajte 100 ml vode za smrznute višnje, odnosno 200 ml vode za sveže.
  3. Od 200 ml odvojite 50 ml sa strane (od 100 ml nemojte odvajati, već dodajte 50 ml vode).
  4. Višnjama dodajte 4 do 5 kašika šećera, po ukusu i stavite šerpu na ringlu, na srednju temperaturu.
  5. Odvojenom vodom prelijte gustin i dobro mešajte dok se ne rastopi.
  6. Mešajte povremeno višnje dok ne provre, a potom sipajte gustin u višnje polako i kuvajte još oko 2-3 minuta uz konstantno mešanje.
  7. Ostavite smesu da se ohladi.
  8. Puding koji se ohladio razmutite mikserom i dodajte maslac sobne temperature, pa sve dobro umutite dok ne dobijete homogenu smesu.
  9. Umutite slatku pavlaku.
  10. Započnite sa ređanjem sastojaka. Piškote umačite u mleko u koje ste sipali vanilin šećer, pa ređajte u dva reda po sedam piškota.
  11. Na piškote stavite pola fila od višanja, potom pola fila od vanilog pudinga i 4 kašike slatke pavlake
  12. Ponovite postupak.

Dekorišite po želji i uživajte! Uz malo kreativnosti pri dekorisanju – ovakvi kremasti kolači mogu lako da postanu i vrlo reprezentativna slavljenička torta.

Možete ga poslužiti kao jedan od preukusnih slavskih kolača. Ako vam treba inspiracija za sezonu slava, pročitajte naš tekst sa receptima za kremaste i sitne kolače za slavu.

Oduševljenje gostiju neće izostati.

Kremasti čokoladni kolač koji se teško odbija

Kada vam dolaze gosti, pravite veliko slavlje ili dogođaj, proslavljete praznik, slavu ili rođendan, čokoladni dezerti su uvek nepogrešiv izbor. Ovi kremasti ćoko kolači se brzo i jednostavno spremaju, pa vam neće biti veliki izazov u kuhinji.

Pogledajte recept za kremasti čokoladni kolač koji smo izdvojili za vas.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 200 g Moja Kravica maslaca
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 4 kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo

Sastojci za preliv (ovakav preliv možete da koristite i za većinu drugih kremastih kolača):

Priprema:

  1. Odvojite žumanca i belanca.
  2. Umutite žumanca i šećer, pa dodajte istopljenu čokoladu i istopljen maslac.
  3. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i sipajte u smesu. Sve promešajte.
  4. Žicom za mućenje belanca umutite penasto i dodajte smesi, pa dobro promešajte, tako da dobijete čvršću homogenu smesu.
  5. U pleh dimenzija 20×35 cm stavite papir za pečenje i rasporedite smesu. Pecite na 180 °C oko 20 minuta.
  6. Slatku pavlaku, 200 g čokolade za kuvanje i 1 kašiku šećera istopite na srednjoj temperaturi uz mešanje.
  7. Izbockajte pripremljen topao kolač viljuškom i prelijte ga toplim kremom.
  8. Ohladite ga na sobnoj temperaturi, pa potom stavite u frižider da se stegne i služite ohlađenog. Secite na jednake kocke.

Kremasti kolači, ovako pripremljeni, neće ostaviti nikoga ravnodušnim!

Kremasti kolači sa keksom i kokosom – kombinacija za prave sladokusce

Kokos i keks zajedno?

Zašto da ne!

Kremasti kolači sa keksom i kokosom možda zvuče kao neobičan spoj, ali kada se dodaju dobro poznati kremasti sastojci, oni dobijaju potpuno novu dimenziju i spremni su da zadovolje nepca! Najbolje od svega je što je recept za keks tortu sa kokosom vrlo jednostavan!

Sastojci za fil:

  • 3 pudinga od vanile
  • 1 l Moja Kravica mleka
  • 250 g šećera
  • 60 g šlaga sa ukusom vanile
  • 100 g kokosa

Sastojci za kore od keksa:

Sastojci za dekoraciju:

  • 120 g klasičnog šlaga
  • 200 ml gazirane vode

Priprema:

  1. Puding razmutite u 200 ml mleka.
  2. Ostatak, odnosno 800 ml mleka stavite da se kuva zajedno sa 250 g šećera.
  3. Kuvajte do ključanja, a potom sklonite mleko sa ringle i postepeno sipajte razmućen puding.
  4. Promešajte dobro i vratite na ringlu, pa uz neprestano mešanje kuvajte dok se puding ne zgusne.
  5. Sklonite sa ringle, prespite ga u plastičnu posudu, pokrijte folijom i ostavite da se ohladi.
  6. Kada je ohlađen, razmutite ga mikserom, dodajte 60 g šlaga u prahu i nastavite sa mućenjem mikserom.
  7. Zatim dodajte i kokos i izmutite mikserom dok ne dobijete homogenu smesu.
  8. Keks potapajte u mleko i ređajte u tri reda po 6 komada. Polovinu fila ravnomerno rasporedite i poravnajte preko prvog reda keksa.
  9. Potom stavite drugi red keksa i drugu polovinu fila.
  10. Za kraj poređajte i treći red keksa.
  11. 120 g klasičnog šlaga dobro umutite sa kiselom vodom i nanesite preko vašeg kolača.
  12. Dekorišite preostalim izmrvljenim ili samlevenim keksom ili drugim sastojkom po izboru.

Uživajte u kremastom zadovoljstvu, i to bez pečenja!

Kremasti kolači svoju posebnost nose upravo u filovima koji im daju neodoljiv ukus i tloliko su sočni da se tope u ustima. Ako tražite dodatnu inspiraciju za ukusan krem za torte i kolače, pročitajte naš tekst o filovima za torte ovde.

Za ukusne i sočne kolače birajte proverene sastojke, kao što su Imlek mlečni proizvodi koji svaki slatki specijalitet podižu na viši nivo! Nadamo se da vam je naš tekst probudio želju da se zaputite do najbliže prodavnice, nabavite potrebne sastojke i pripremite kolač toliko kremast da liči na tortu po svom izgledu i ukusu.

Uživajte u svakom zalogaju koji kremasti kolači pružaju!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.