Zapečeni bataci sa pirinčem i graškom

Sadržaj

Sastojci

  • 2 kašike ulja

  • 1 crni luk, sitno naseckan

  • 2 šargarepe, naseckane na kockice

  • 6 pilećih bataka

  • 150g graška

  • 250g pirinča

  • Malo sveže mirođije

  • 250ml pileće supe

  • 500ml Moja Kravica pavlake za kuvanje

  • So i biber po ukusu


Priprema

  1. Na ulju izdinstati crni luk i šargarepu dok luk ne postane staklast. Izvaditi na kratko iz tiganja, pa izdinstati batake, da dobiju blagu boju sa svih strana.

  2. Vratiti luk i šargarepu u tiganj, pa dodati grašak i pirinač.

  3. Prodinstati sve zajedno minut, pa naliti supom i pavlakom za kuvanje.

  4. Staviti da se peče na 200 stepeni do 50 minuta (dok pirinač ne nabubri i ne upije svu tečnost).

  5. Služiti toplo uz malo sveže mirođije.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.