Zapečeni bataci sa pirinčem i graškom

Sastojci:

  • 2 kašike ulja
  • 1 crni luk, sitno naseckan
  • 2 šargarepe, naseckane na kockice
  • 6 pilećih bataka
  • 150g graška
  • 250g pirinča
  • Malo sveže mirođije
  • 250ml pileće supe
  • 500ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
  • So i biber po ukusu

 Postupak:

Na ulju izdinstati crni luk i šargarepu dok luk ne postane staklast. Izvaditi na kratko iz tiganja, pa izdinstati batake, da dobiju blagu boju sa svih strana.

Vratiti luk i šargarepu u tiganj, pa dodati grašak i pirinač.

Prodinstati sve zajedno minut, pa naliti supom i pavlakom za kuvanje.

Staviti da se peče na 200 stepeni do 50 minuta (dok pirinač ne nabubri i ne upije svu tečnost).

Služiti toplo uz malo sveže mirođije.