Zapečene tortilje sa piletinom

  • 40 min
    Vreme spremanja
Sadržaj

Sastojci

  • 2 šolje kuvane iseckane piletine

  • 2 šolje izrendanog kačkavalja

  • 8 tortilja

  • 3 kašike putera

  • 3 kašike brašna

  • 2 šolje pilećeg bujona

  • 250 ml Moja Kravica pavlaka za kuvanje

  • Začini


Priprema

  1. Pomešajte piletinu sa jednom šoljom izrendanog kačkavalja, pa je ravnomerno rasporedite među tortiljama, lepo zarolajte i položite na nauljen pleh za pečenje.

  2. U velikoj šerpi istopite puter i dodajte mu brašno, pa kuvajte uz mešanje 1 minut. Dodajte pileći bujon i mešajte dok ne postane glatko. Nastavite da kuvate na tihoj vatri dok sos ne postane gust i penušav, pa mu zatim dodajte Moja Kravica pavlaku za kuvanje i začinite po želji.

  3. Sipajte sos ravnomerno preko tortilja, pospite preostali kačkavalj i pecite dok ne porumeni.

Prijatno!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.