Zapečene makarone sa brokolijem i karfiolom

Sastojci

  • ½ kg brokolija
  • ½ kg karfiola
  • Pakovanje makarona
  • 150 ml Moja Kravica mleka
  • 200 g Moja Kravica kisele pavlake
  • 150 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
  • 5 jaja
  • 1 kašika brašna
  • 2 kašike prezli
  • 100 ml ulja
  • So i biber

Priprema

Povrće očistite, operite i isecite na krupne komade koje ćete potom obariti u vodi, kao i makarone. Vodite računa da ne prekuvate ni makarone ni povrće. Veoma je važno da se skuvaju ali da zadrže svoju teksturu.

U posebnoj posudi umutite mleko, kiselu pavlaku i pavlaku za kuvanje sa jajima, brašnom i prezlama. Dodajte začine po ukusu. Kada u posudu sa uljem sipate skuvano povrće i makarone, prelijte ih kremastom smesom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30ak minuta. Pred kraj skinite poklopac kako bi se jelo zapeklo i dobilo zlatno žutu boju na površini.

Po želji ukrasite svežim bosiljkom. Prijatno!