Sastojci
½ kg brokolija
½ kg karfiola
Pakovanje makarona
150 ml Moja Kravica mleka
200 g Moja Kravica kisele pavlake
150 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
5 jaja
1 kašika brašna
2 kašike prezli
100 ml ulja
So i biber
Priprema
Povrće očistite, operite i isecite na krupne komade koje ćete potom obariti u vodi, kao i makarone. Vodite računa da ne prekuvate ni makarone ni povrće. Veoma je važno da se skuvaju ali da zadrže svoju teksturu.
U posebnoj posudi umutite mleko, kiselu pavlaku i pavlaku za kuvanje sa jajima, brašnom i prezlama. Dodajte začine po ukusu. Kada u posudu sa uljem sipate skuvano povrće i makarone, prelijte ih kremastom smesom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30ak minuta. Pred kraj skinite poklopac kako bi se jelo zapeklo i dobilo zlatno žutu boju na površini.
Po želji ukrasite svežim bosiljkom.
Prijatno!