Zapečene makarone sa brokolijem i karfiolom

Sadržaj

Sastojci

  • ½ kg brokolija

  • ½ kg karfiola

  • Pakovanje makarona

  • 150 ml Moja Kravica mleka

  • 200 g Moja Kravica kisele pavlake

  • 150 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje

  • 5 jaja

  • 1 kašika brašna

  • 2 kašike prezli

  • 100 ml ulja

  • So i biber


Priprema

  1. Povrće očistite, operite i isecite na krupne komade koje ćete potom obariti u vodi, kao i makarone. Vodite računa da ne prekuvate ni makarone ni povrće. Veoma je važno da se skuvaju ali da zadrže svoju teksturu.

  2. U posebnoj posudi umutite mleko, kiselu pavlaku i pavlaku za kuvanje sa jajima, brašnom i prezlama. Dodajte začine po ukusu. Kada u posudu sa uljem sipate skuvano povrće i makarone, prelijte ih kremastom smesom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30ak minuta. Pred kraj skinite poklopac kako bi se jelo zapeklo i dobilo zlatno žutu boju na površini.

  3. Po želji ukrasite svežim bosiljkom.

Prijatno!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.