Zapečena lepinja sa slaninom i sirom

Vreme pripreme: Priprema 15 minuta, 45 kuvanje

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 praziluk, tanko naseckan
  • 250 g seckane slanine
  • 2 kašike običnog brašna
  • 160 ml Moja Kravica dugotrajnog mleka
  • 250 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
  • 100 g kukuruza
  • 80 g rendanog Imlek Edamer sira
  • 120 g rendanog Imlek Iriškog sira
  • 1 velika lepinja
  • Ekstra hrskav hleb za posluživanje
  • So
  • Biber

Postupak:

Zagrejte rernu sa ventilatorom na 180 stepeni.

U tiganj na srednjoj vatri dodajte ulje i praziluk, pa mešajući pržite 2 minuta. Zatim dodajte seckanu slaninu i sačekajte dok ne dobije blagu boju. Dodajte brašno, promešajte i uklonite tiganj sa vatre. U tiganj zatim dodajte Moja Kravica dugotrajno mleko i Moja Kravica pavlaku za kuvanje, pa vratite na vatru 3 – 4 minuta da se smesa zgusne. Umešajte zatim kukuruz, Imlek Iriški sir, začinite solju i biberom i sklonite tiganj sa vatre. Odrežite vrh lepinje i izvadite sredinu, ostavljajući koricu 2 – 3 cm debljine. Izvadite i meki deo iz odsečenog dela (poklopca). Pleh za pečenje obložite sa dva velika lista folije ukrštene jedna prema drugoj i u sredinu stavite pek papir. Stavite lepinju u sredinu, pa sipajte do pola smesu iz tiganja i dodajte rendani Imlek Edamer sir. Zatim sipajte i ostatak smese, dodajte ponovo Imlek Edamer sir i poklopite lepinju ranije isečenim delom. Umotajte pogaču sa folijom i pek papirom i pecite 40 minuta ili dok lepinja ne postane hrskava, a sir se rastopi. Poslužite sa hrskavim hlebom.

Prijatno!