Svinjski file u sosu od senfa

Vreme pripreme: 40 minuta

Sastojci:

  • 2 komada svinjskog filea (do 500g)
  • So i biber po ukusu
  • 30g Moja Kravica maslaca
  • 1 kašičica gustina
  • 1 kašika dižon senfa
  • 1 kašika senfa
  • 250ml Moja kravica pavlake za kuvanje
  • Malo sveže majčine dušice

 Postupak:

Odstraniti masnoću i žilice sa filea pa ga posoliti i pobiberiti po ukusu.

U vatrostalnom tiganju otopiti maslac i zapeći file sa svih strana. Prebaciti tiganj u rernu na 200 stepeni da se meso ispeče (do 20min). Kada se meso ispeklo, izvaditi ga na dasku da odmori do 5 minuta pre sečenja.

U isti tiganj dodati gustin i senfove i zagrejati smesu brzim mešanjem na srednjoj temperaturi. Dodati pavlaku za kuvanje i majčinu dušicu i mešati dok se smesa ne sjedini i blago ne zgusne. Dodati u  sos so i biber i skloniti ga sa ringle.

Služiti isečeni file uz sos, njoke i salatu po izboru.