Svinjski file sa aromatičnim sosom

Potrebno je:

za meso:

1 svinjski file

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

500 g šampinjona

1 kašičica senfa

250 ml Moja Kravica pavlake za kuvnaje

so, biber

½ kašičice suvog origana

½ kašičice suvog bosiljka

50 g Moja Kravica maslaca

veza svežeg peršun lista

prilog:

pire krompir, pirinač, pasta ili palenta

Način pripreme:

Meso iseći na šnicle, premazati senfom i ostaviti pola sata da se marinira.

U tiganju, na malo maslaca, propržiti sitno seckan luk, kad postane staklast dodati šampinjone seckane na listiće i dinstati 10-ak minita, a onda dodati Moja Kravica pavlaku za kuvanje, sitno seckan beli luk, origano, bosiljak, so i biber i krčkati 5 minuta.

Meso ispeći na malo maslaca, sa obe strane da porumeni.

Na tanjire za serviranje staviti pire krompir (ili sličan prilog po želji), od gore staviti sos, a na to meso i sve posuti sa malo peršun lista.