Sočna piletina u kremastom sosu sa belim lukom

Sastojci

  • 2 filea pilećeg belog mesa
  • brašno
  • maslinovo ulje
  • malo maslaca
  • 1 glavica belog luka
  • 1/2 šolje pilećeg bujona
  • 1/2 kašike limunovog soka
  • 1/4 kašike belog luka u prahu
  • 250 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
  • so, biber
  • mirođija

Priprema

Svaki komad piletine isecite po dužini tako da dobijete 4 komada. Pospite ih sa malo soli i bibera i uvaljajte u brašno. Dodajte maslinovo ulje i malo maslaca u tiganj. Dodajte piletinu i pržite dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite piletinu iz tiganja i dodajte još malo maslaca. Zatim dodajte cele čenove očišćenog belog luka i pržite nekih 3-4 minuta, često mešajući, dok se spolja ne proprže. Zatim dodajte bujon, limunov sok i beli luk u prahu. Ostavite da se krčka dok tečnost malo ne ispari. Dodajte Moja Kravica pavlaku za kuvanje i vratite piletinu u tiganj. Ostavite da se kuva oko još 5 minuta.

Na kraju pospite mirođijom. Poslužite sa salatom. Prijatno!