Rižoto

Vreme pripreme: 30 min 

Težina pripreme: Laka

Sastojci:

  • 1 Moja Kravica pavlaka sa šunkom
  • 150 g pirinča
  • 25 g Moja Kravica maslaca
  • 500 ml goveđe supe
  • Prstohvat soli i bibera
  • 30 g rendanog kačkavalja
  • 3 čena belog luka, sitno naseckanog
  • 1 crni luk, sitno naseckan
  • Malo svežeg peršuna

Postupak:

Na otopljenom maslacu (10 g), u tiganju, izdinstati crni i beli luk dok ne postanu staklasti.

Dodati pirinač i dinstati do 5 minuta, sve dok pirinač ne postane sjajan. 

Krenuti sa postepenim dodavanjem supe (po 100 ml po dodavanju) sa konstantnim mešanjem. 

Kada pirinač upije svu tečnost, dodati sledeću turu.

Kada potrošite svu tečnost, pirinač bi trebalo da bude skuvan,pa dodajte ostatak maslaca, kačkavalj i 2 kašike Moja Kravica pavlake sa šunkom. 

Promešajte dobro i skinite sa vatre.

Služite toplo uz još malo Moja Kravica pavlake sa šunkom i sa sitno seckanim peršunom.