Red Velvet torta - recept za savršenu tortu za Dan zaljubljenih

Kakav naziv - takva i torta - besprekorno lepa, romantična i senzualna.

Red Velvet torta stvorena je za sve posebne trenutke, za deljenje i nežnost.

Zbog svog romantičnog izgleda, ona je savršena za deljenje u paru, pa je odličan izbor torte za Dan zaljubljenih, godišnjice i slične prilike, ali se vrlo lepo snalazi i u ulozi torte za celu porodicu i baš sve prilike!

Zbog raskošnog izgleda i nežne teksture, Red Velvet cake često vidimo i listajući omiljenu društvenu mrežu. Izuzeto je fotogenična!

No, dosta o njenoj lepoti, prelazimo na ono što vas najviše zanima - recept za Red Velvet tortu. Već ove godine možete ga iskoristiti da obradujete svoju drugu polovinu - torta od crvenog baršuna je idealna torta za Dan zaljubljenih!

Najbolji recept za tortu za zaljubljene, ali i više toga o gracioznoj Red Velvet torti, predstavljamo vam u nastavku teksta.

Red Velvet torta recept - napravite najlepšu tortu za Dan zaljubljenih

Razmišljali smo koji je to dezert idealno rešenje za dan ljubav i shvatili da treba da ispuni nekoliko kriterijuma: da bude jednostavan za pravljenje, da ne pravi muke čak ni onima koji nisu vični u kuhinji; da izgleda lepo i naravno - da bude preukusan!

Red Velvet cake ispunjava svaki od navedenih kriterijuma, pa je idealan izbor torte za Dan zaljubljenih.

Kada vidite koliko se Red Velvet torta jednostavno pravi, sigurni smo da ćete odlučiti da ovog puta umesto kupovine poklona, poklonite ono što je vaših ruku delo - nezaboravnu tortu kojom ćete i upotpuniti i celo veče.

Red Velvet torta - originalni recept za tortu za Dan zaljubljenih

Red Velvet torta je specijalna i jedinstvena torta jer njom dominira ukus vanile, ali sa daškom čokolade, koji razbija monotoniju ukusa, koja je često karakteristična za “vanilaste” torte.

Sastojci za tortu Crveni Baršun

Većinu sastojaka za Red Velvet cake sigurno već imate u kuhinji!

Evo koji su sastojci potrebni za tortu Crveni Baršun prečnika 22 cm.

Za kore:

  • 480 g pšeničnog brašna
  • 350 ml mleka,
  • 1,5 kašika sirćeta,
  • 1,5 kašičica sirćeta,
  • 300 g šećera,
  • 30 g kakaa,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 kašičica vanilinog šećera,
  • 350 ml Moja Kravica mleka,
  • 170 g Moja Kravica maslaca,
  • 3 jaja,
  • 1,5 kašičica sode bikarbone,
  • Kvalitetna crvena boja za tortu.

Za fil:

Priprema Red Velvet torte

Priprema kora:

  1. Pripremite sve što vam je potrebno od posuđa, a pre svega kalupe za pečenje, koje ćete obložiti papirom za pečenje. Ako imate 3 okrugla kalupa prečnika 22 cm - odlično, trebaće vam. Ako ne, možete da pečete jednu po jednu koru, u jednom kalupu, to neće biti problem;
  2. Prirpemite testo tako što ćete u jednoj posudi pomešati mleko sa 1,5 kašikom sirćeta i crvenom bojom;
  3. U drugoj posudi pomešajte suve sastojke: šećer, brašno, kakao, so i vanilin šećer. Izmešajte ih kašikom;
  4. Dodajte maslac i obojeno mleko i sjedinite ih sa suvim sastojcima. Mešajte ovo sporo, ručno, ili mikserom sa nastavkom za testo, ali na najsporijem režimu. Zatim dodajte jedno po jedno jaje smesi dok se testo potpuno ne umesi i ne oblikuje;
  5. Posebno pomešajte sodu bikarbonu sa 1,5 kašičicom sirćeta i odmah to dodajte i umešajte u testo, tako da se sjedini;
  6. Podelite dobijenu smesu testa na tri jednaka dela;
  7. Pecite jednu po jednu u kalupu obloženim papirom za pečenje ili stavite sva tri dela u 3 različita kalupa i pecite u isto vreme;
  8. Kore se peku oko 30 minuta na temperaturi od 160°C. Zbog praška za pecivo kore umeju da se zadebljaju na središnjem delu, ako do toga dođe, treba izravnati nožem koru - tako će biti savršeno simetrična i lepa;

Priprema fila:

  1. Kremu (fil) pripremite miksujući maslac sobne temperature sa šećerom u prahu i vanilinim šećerom dok smesa ne postane penasta;
  2. Tokom mešanja dodajte krem sir, malo po malo. Mešajte nežno - fil ne treba da bude penušav, nego kremast, gladak i gust;
  3. Kada su kore gotove - stavite jednu, pa je premažite trećinom krema, pa ređajte drugu, pa je premažite trećinom krema, a kada stavite poslednju koru, treću, ostatak kreme premažite po celoj torti gore i sa strane.
  4. Ostavite da se torta ohladi preko noći, a onda je dekorišite po želji.

Dodatni saveti za pripremu Red Velvet torte za Dan zaljubljenih

Primetili smo da vas uglavnom muče iste dileme i problemi oko pripreme Red Velvet torte.

  • Ako je krema previše retka - stavite je u frižider pre mazanja, dok se ne zgusne. Ako ni ovo ne pomaže, dodajte još malo krem sira.
  • Ako je testom i dalje dominira boja kakaoa - dodajte još boje, slobodno. Samo vodite računa da koristite što kvalitetniju.
  • Ako vam nije ostalo dovoljno fila da premažete tortu - ako i dalje imate sastojke, najbolje je da umutite još malo, da ne zafali. Ako ne - i domaći, bogat šlag može da posluži.

Dekorisanje Red Velvet torte za Dan zaljubljenih

Najlepši dekor kod Red Velvet torte krije se unutra - svi se oduševe kada vide neodoljivu mešavinu kremaste bele i crvene boje. Ali kako oduševiti estetikom i pre sečenja?

Kako se torta Crveni baršun ovog puta priprema za Dan zaljubljenih, predlažemo romantičnu dekoraciju.

Postoji tri stila dekorisanja okruglih torti, među kojima možete da pronađete svoj:

  • Dekoracija sredine torte
  • Dekoracija oboda torte
  • Ravnomerno dekorisanje cele torte

Kada izaberete jedan od ovih pravaca, biće vam lakše i da smislite čime i kako da je ukrasite. Na primer, ako dekorišete celu tortu, za to ćete koristiti sitne ukrase ili boje, a ako dekor stavljate samo u sredinu ili jedan deo torte - ovo dozvoljava i veće ukrase, pa čak i figurice.

U svim dobro opremljenim prodavnicama dekoracije za torte i kolače čekaju vas jestivi ukrasi u obliku najpoznatijeg ljubavnog simbola - srca!

Pustite mašti na volju - neka vas vodi kroz kreativan proces ukrašavanja torte.

Znate već - kada pravite sa puno ljubavi, ne možete da pogrešite!

Dodajte recepturi i mnogo osmeha, zagrljaja i poljubaca. To su, na kraju krajeva, glavni sastojci svake torte za zaljubljene.

Uživajte u ukusu koji donosi Red Velvet torta za Dan zaljubljenih i onom najlepšem - vremenu sa drugom polovinom ili drugim, dobrim društvom!

Prijatno!