Potaž od karfiola
Vreme pripreme: 30 minuta
Sastojci:
• 1 veća glavica karfiola
• 1 glavica crnog luka
• 1 veći krompir
• 2 šargarepe
• so, biber
• beli luk (u prahu)
• 250 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
• limun
• peršun
Postupak:
Karfiol iseckajte na cvetove, krompir i šargarepu oljuštite i isecite na komade.
Sve skuvajte, pa stavite u blender. Vodu u koju ste kuvali povrće ostavite sa strane.
Na malo ulja izdinstajte glavicu sitno seckanog crnog luka, dodajte usitnjeno povrće i dolijte vodu u kojoj se kuvalo. Začinite solju, biberom i belim lukom u prahu.
Kada čorba provri, smanjite temperaturu i dodajte Moja Kravica pavlaku za kuvanje i kuvajte još par minuta.
Potaž servirajte sa malo seckanog peršuna, uz prepečene krutone i limun.
Prijatno!