Popsi recept – Slatke cake pops kuglice koji će oduševiti vaše goste

Sadržaj

Cake pops – neodoljiva poslastica koja će vašim nepcima pružiti istinsko zadovoljstvo!

Cake pops ili kejk pops su slatke kuglice, koje izgledom podsećaju na lizalice, a ukusom na čokoladne ili voćne torte.

Tradicionalne torte su nekada važile za luksuzni delikates koji je isključivo bio rezervisan za aristokratsku klasu i imućne porodice, a danas su preuzele formu omanjih kolača na štapićima – i dostupne su svima!

Pozivamo sve sladokusce da pročitaju naredne redove, jer su u njima sadržani različiti recepti za popse koji će bespogovorno oduševiti vaše goste.

Pops recept – kako napraviti osnovu za pops kuglice?

Verujemo da će vas najpre oduševiti informacija da recept za popse ne iziskuje kompleksne i teško dostupne sastojke, kao i da vam za njegovu pripremu neće biti potrebno više od 30-ak minuta.

Povrh svega, ovaj aromatičan slatkiš se ne peče, što znači da je vaša kuhinja pošteđena velikog čišćenja nakon mešenja.

Smesa se najčešće pravi od kombinacije mlevenog keksa i maslaca, a svoj sočan ukus i kremastu strukturu dobija zahvaljujući dodatku soka od narandže i punomasnog mleka.

Evo i predloga kako recept za smesu može da izgleda.

Sastojci:

  1. 300 do 400 g mlevenog keksa
  2. 100 g istopljenog Moja Kravica maslaca
  3. Do 100 ml soka od narandže (sveže isceđen ili kupovni)
  4. Do 100 ml Moja Kravica mleka

Priprema:

Ključno je da za početak odvojite mokre i suve sastojke, kako biste na kraju dobili finu i glatku teksturu. Ubacite mleveni keks u visoku posudu, pa postepeno dodajte istopljeni maslac. Izmešajte smesu drvenom kašikom, dodajte mleko, i na kraju narandžin sok.

Ručno izmešajte sastojke, a potom odložite smesu u frižider dok se ne stegne. Kada se masa stvrdne, oblikujte rukom željene loptice i umočite ih u glazuru po izboru.

Mali trik je da u smesu ne stavljate dodatne arome i začine, već isključivo u filove i glazure, kako bi oni došli do izražaja – na taj način ćete napraviti sinergiju koja će rezultirati u savršenu poslasticu za rođendan, krštenja, babine ili druge važne jubileje.

Možete napraviti i posnu ili zdraviju verziju slatkiša bez dodatnog šećera, te je degustirati bez griže savesti.

Čokoladni popsi recept – cake pops poslastica za sve ljubitelje čokolade

Čokoladni popsi recept će osvojiti sve slatkoljupce na prvom zalogaju!

Pop kejk od čokolade predstavlja kremastu rapsodiju ukusa, a zahvaljujući pažljivo odabranim sastojcima – jednostavno će vam se istopiti u ustima.

Njegova bogata tekstura će zasigurno zaseniti sve prisutne, te preporučujemo da pop kejk napravite u velikim količinama.

Retko ko će moći da im odoli!

Potrebni sastojci za pripremu čokoladnog cake popsi recepta:

Sastojci za pripremu čokoladne glazure:

  • 250 g istopljene čokolade
  • Čokoladne mrvice ili čokoladice za dekoraciju

Način pripreme:

Za početak, u velikoj posudi najpre pomešajte sve suve sastojke, tj. mleveni keks, šećer i rendanu koru pomorandže. Nakon toga, postepeno dodajte istopljeni maslac, sok od pomorandže i čokoladno mleko kako biste dobili homogenu smesu.

Najbolje bi bilo da čistim rukama sjedinite sastojke, kako biste se osigurali da nisu ostale grudvice. Smesu ostavite u frižideru 60 minuta, kako bi se stegla. Nakon toga, možete je oblikovati u kuglice. Veličina je proizvoljna, ali pripazite da ne budu prevelike.

U poveći lonac sipajte vodu i ostavite je da se zagreva na šporetu. Postavite manji lonac iznad onog sa vodom, pa u njega ubacite komadiće čokolade. Mešajte smesu dok se čokolada ne istopi na pari.

Postavite popsi kuglice na dugačke ukrasne štapiće i umočite ih u istopljenu čokoladu. Dekorišite vaše popse šarenim mrvicama ili drugim slatkišima. Ponovo ih odložite u frižider dok se smesa ne stegne, a nakon toga su kolači spremni za degustaciju!

Krajnja količina iznosi otprilike 25 kuglica.

Pops recepti sa belom čokoladom:

Ukoliko ste pristalica raskošne bele čokolade, ovaj slatki delikates možete pripremiti i na nešto drugačiji način.

Mali trik je u sledećim izmenama – umesto regularnog, iskoristite Moja Kravica čokoladno mleko sa belom čokoladom za izradu smese i belu čokoladu prilikom izrade glazure.

Kranja dekoracija može da uključuje i mlečnu i crnu čokoladu, pa tako možete praviti kremaste kombinacije ukusa.

Za koju god varijantu se odlučili, budite uvereni da nećete pogrešiti, a Imlek je tu da svojim kvalitetnim proizvodima spasi dan!

Voćni cake pops recept – kreirajte osvežavajući slatki delikates

Da li poznajete osobu koja će odbiti kolač koji kombinuje voće i krem?

Mi zasigurno ne.

Za sve one koji preferiraju voćne note i osvežavajuće sastojke, pripremili smo jednostavan cake pops recept koji će vam probuditi sva čula!

Izbor voća možete prilagoditi vašim gastronomskim afinitetima, a naš predlog je da se odlučite za bobice – maline, kupine, borovnice ili jagode.

Potrebni sastojci za pripremu pop kejk recepta:

  • 300 g mlevenog keksa po izboru
  • 70 g šećera u prahu ili drugog zaslađivača po izboru
  • 100 g istopljenog Moja Kravica maslaca
  • 50 ml soka od pomorandže
  • 100 ml Moja kravica mleko sa 3,2% mlečne masti
  • 2 supene kašike rendane kore od pomorandže
  • 3 supene kašike džema po izboru
  • Sveže bobičasto voće ili orašasti plodovi (nije obavezno)

Sastojci za pripremu glazure:

  • 200 g istopljene bele čokolade
  • Nekoliko supenih kašika voćnog sirupa po izboru

Način pripreme:

Kao i prethodnog puta, potrebno je da prvo pomešate sve suve sastojke, te da ih postepeno sjedinite sa mokrim namirnicama. Rukom pomešajte sastojke kako biste izbegli sitne grudvice. Odložite smesu na sat vremena u frižideru.

Nakon što se masa stegnula, formirajte male kuglice, a u sredinu stavite voće ili orašasti plod (lešnik, badem ili orah).

Čokoladnu glazuru istopite na pari, a pred kraj ubacite nekoliko kašikica voćnog sirupa – vaši kolači će zadobiti raskošnu ružičastu, roze ili ljubičastu boju.

Cake popse postavite na štapiće, umočite u glazuru i sačekajte da se stvrdnu. Nakon toga možete uživati u slatkom specijalitetu sa ukusom omiljene voćke.

Uz naše instrukcije i dobro poznate Imlek mlečne proizvode, ne možete omanuti – verujemo da će vaši gosti, ali i ukućani, uživati u ovoj poslastici.

Prijatno!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.