Pitice sa teletinom i pečurkama
Za ovo jelo je potrebno:
- 2 velika praziluka
- 2 čena belog luka
- kockica Moja Kravica maslaca (40 g)
- 500 g pečuraka
- 500 g kuvane teletine (iz supe)
- 100 g pančete
- 500 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
- 2-3 kašike brašna
- morska so, biber
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 lisnato testo
- 1 žumance
- rukola (za serviranje)
Način pripreme:
Priprema fila:
U tiganj staviti kockicu maslaca, a onda sitno seckan praziluk i pančetu seckanu na kockice. Posoliti i dinstati dok ne omekša, a onda dodati pečurke.
Sve dobro promešati, posoliti, pobiberiti i dinstati dok tečnost nije isparila, a onda dodati brašno i pavlaku za kuvanje.
Krčkati par minuta, pa dodati i seckanu (kuvanu) teletinu. Na kraju dodati sitno seckan beli luk i majčinu dušicu.
Slaganje pite:
Rub glinenih činijica (može i jedna veća posuda) namazati žumancetom, fil raspodeliti u činije, a od gore staviti lisnato testo koje ste ukrojili na veličinu posude za pečenje.
Testo premazati žumancetom, blago unakrsno zaseći (ne skroz kroz testo već samo gornji sloj) i staviti u rernu na 200 stepeni na nekih 40 minuta, tj. dok od gore fino ne porumeni.
Ostaviti gotove pitice 5 minuta da malo odmore, a zatim servirati sa dosta rukole sa strane.