Pitice sa teletinom i pečurkama

Za ovo jelo je potrebno:

  • 2 velika praziluka
  • 2 čena belog luka
  • kockica Moja Kravica maslaca (40 g)
  • 500 g pečuraka
  • 500 g kuvane teletine (iz supe)
  • 100 g pančete
  • 500 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
  • 2-3 kašike brašna
  • morska so, biber
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 1 lisnato testo
  • 1 žumance
  • rukola (za serviranje)

Način pripreme:

Priprema fila:

U tiganj staviti kockicu maslaca, a onda sitno seckan praziluk i pančetu seckanu na kockice. Posoliti i dinstati dok ne omekša, a onda dodati pečurke.

Sve dobro promešati, posoliti, pobiberiti i dinstati dok tečnost nije isparila, a onda dodati brašno i pavlaku za kuvanje.

Krčkati par minuta, pa dodati i seckanu (kuvanu) teletinu. Na kraju dodati sitno seckan beli luk i majčinu dušicu.

Slaganje pite:

Rub glinenih činijica (može i jedna veća posuda) namazati žumancetom, fil raspodeliti u činije, a od gore staviti lisnato testo koje ste ukrojili na veličinu posude za pečenje.

Testo premazati žumancetom, blago unakrsno zaseći (ne skroz kroz testo već samo gornji sloj) i staviti u rernu na 200 stepeni na nekih 40 minuta, tj. dok od gore fino ne porumeni.

Ostaviti gotove pitice 5 minuta da malo odmore, a zatim servirati sa dosta rukole sa strane.