Pečena piletina sa senfom i medom

Vreme pripreme: Priprema 10 minuta, 40 kuvanje

Sastojci:

  • 70 g senfa
  • 80 ml meda
  • maslinovo ulje (po ukusu)
  • 80 ml pilećeg bujona
  • 150 g crnog luka, tanko narezanog
  • 2 čena belog luka, zgnječenog
  • 1 kg fileta pilećeg prsa
  • 300 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
  • So
  • Biber

Postupak:

Zagrejte rernu na 200 stepeni sa uključenim ventilatorom. U maloj činiji napravite marinadu tako što ćete pomešati: senf, med, kašiku masinovog ulja i pileći bujon.

U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri, dodajte luk i beli luk i pustite da omekšaju 2 – 3 minuta. Dodajte piletinu, pecite sa svake strane 2- 3 minuta, zatim dodajte marinadu, prebacite u vatrostalnu činiju i pecite 20 minuta.

Nakon toga dodajte Moja Kravica pavlaku za kuvanje i ostavite da se zapeče.

Prijatno!