Pastrmka u krem sosu

Sadržaj

Za pripremu ovog fantastičnog jela potrebni su vam sledeći sastojci.

Sastojci

  • 3-4 fileta pastrmke

  • malo maslinovog ulja

  • pola kašičice granula belog luka

  • pola kašičice granula crnog luka

  • pola kašičice suvog origana

  • so, biber

  • Za sos:

  • 1 glavica crnog luka

  • 250 ml Moja kravica pavlake za kuvanje

  • 100 g sušenog paradajza

  • 1 kašika kapra

  • 2 čena belog luka

  • svež peršun list

  • so, biber

  • kockica Moja Kravica maslaca

  • Za prilog:

  • kuvani pirinač ili pasta


Priprema

  1. Filete pastrmke iseći na deblje „trake“ i marinirati oko pola sata u mešavini maslinovog ulja i začina.

  2. U tiganju, na malo maslaca, prodinstati sitno seckan luk, dodati zatim paradajz sušen na suncu (seckan na rezance) i sitno seckan beli luk, a nešto kasnije i Moja kravica pavlaku za kuvnje.

  3. Sve zajedno krčkati 10-ak minuta, a onda sos presuti u vatrostalnu posudu i od gore staviti marinirane pastrmke. Peći u rerni na 180 stepeni 15-20 minuta.

  4. Izvaditi posudu iz rerne, dodati kapar i sitno seckan peršun list. Na tanjire za serviranje staviti pirinač (ili pastu), a preko pripremljenu pastrmku i sve preliti sosom te dodatno posuti peršun listom.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.