Panacota
Sastojci:
- 400 ml Moja Kravica mleka
- 400 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
- 70 g šećera
- 3 kafene kašike želatina
- 1 kafena kašika vanila ekstrakta
- Prstohvat soli
Priprema:
Podmažite modlu veoma tankim slojem ulja. Sipajte mleko u šerpu i stavite na blagu vatru. Potrebno je zagrejati mleko, ali ne dozvoliti da krene da ključa. Kada se mleko zagreje, dodajte želatin i mešajte dok se ne otopi, a zatim dodajte i šećer. Kada se i šećer otopi, sklonite šerpu sa vatre. U posebnoj posudi umutite pavlaku za kuvanje, ekstrakt vanile i prstohvat soli. Kada se mleko malo rashladi i bude mlako, pomešajte sa smesom od pavlake za kuvanje i ravnomerno rasporedite u modlu.
Stavite modlu u frižider i sačekajte oko 4 sata da se želatin zgusne. Poslužite panakotu sa domaćim džemom od malina ili sezonskog voća.
Uživajte!