Limun tart
(za 3 tarta prečnika 12 cm i jednog od 20 cm)
Sastojci za testo:
∙ 250 g brašna
∙ 100 g šećera
∙ 125 g Moja Kravica hladnog maslaca
∙ Nekoliko kašičica ledene vode
Sastojci za krem:
∙ 250 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
∙ 3 jaja
∙ kora jednog limuna
∙ sok jednog limuna
∙ 100 g šećera
∙ 50 ml Moja Kravica mleka
∙ 1 vanilin šećer
Za dekoraciju:
∙ šećer za karamelizaciju (opciono)
∙ sveže borovnice, maline ili neko drugo bobičasto voće (može i zamrznuto)
Način pripreme:
Priprema testa:
U veću električnu seckalicu staviti brašno, šećer i hladan maslac seckan na kockice, pa miksati dok se ne stvori ujednačeno mrvičasta smesa. Dodati zatim jaje i nastaviti sa miksanjem dok se testo ne spoji u loptu. (Po potrebi dodati kašiku-dve ledene vode).
Testo podeliti na dva dela, umotati u providnu foliju i staviti u frižider na par sati. Testo zatim tanjiti između dva lista papira za pečenje i njime obložiti sve kalupiće, prethodno namazane maslacem.
Kalupiće onda staviti u frižider da se testo dobro ohladi, a zatim ga izbockati viljuškom i staviti u rernu da se peče na 180 stepeni oko 15-ak minuta, tj. dok blago nije krenulo da rumeni.
Priprema fila:
U činiju za mešanje staviti jaja, šećer, Moja Kravica pavlaku za kuvanje i mleko, sok i koru limuna i vanilu pa sve lagano promešati.
Polupečeno testo napuniti filom i nastaviti sa pečenjem oko 30-ak minuta, tj. dok od gore blago nisu porumenele.
Izvaditi testo iz rerne i ostaviti ih da se potpuno ohlade.
Serviranje:
Servirati sa bobičastim voćem, a može se i posuti šećerom, karamelizovati pa dodati malo bobičastog voća.