Limun tart

(za 3 tarta prečnika 12 cm i jednog od 20 cm)

Sastojci za testo:

∙ 250 g brašna

∙ 100 g šećera

∙ 125 g Moja Kravica hladnog maslaca

∙ Nekoliko kašičica ledene vode

Sastojci za krem:

∙ 250 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje

∙ 3 jaja

∙ kora jednog limuna

∙ sok jednog limuna

∙ 100 g šećera

∙ 50 ml Moja Kravica mleka

∙ 1 vanilin šećer

Za dekoraciju:

∙ šećer za karamelizaciju (opciono)

∙ sveže borovnice, maline ili neko drugo bobičasto voće (može i zamrznuto)

Način pripreme:

Priprema testa:

U veću električnu seckalicu staviti brašno, šećer i hladan maslac seckan na kockice, pa miksati dok se ne stvori ujednačeno mrvičasta smesa. Dodati zatim jaje i nastaviti sa miksanjem dok se testo ne spoji u loptu. (Po potrebi dodati kašiku-dve ledene vode).

Testo podeliti na dva dela, umotati u providnu foliju i staviti u frižider na par sati. Testo zatim tanjiti između dva lista papira za pečenje i njime obložiti sve kalupiće, prethodno namazane maslacem.

Kalupiće onda staviti u frižider da se testo dobro ohladi, a zatim ga izbockati viljuškom i staviti u rernu da se peče na 180 stepeni oko 15-ak minuta, tj. dok blago nije krenulo da rumeni.

Priprema fila:

U činiju za mešanje staviti jaja, šećer, Moja Kravica pavlaku za kuvanje i mleko, sok i koru limuna i vanilu pa sve lagano promešati.

Polupečeno testo napuniti filom i nastaviti sa pečenjem oko 30-ak minuta, tj. dok od gore blago nisu porumenele.

Izvaditi testo iz rerne i ostaviti ih da se potpuno ohlade.

Serviranje:

Servirati sa bobičastim voćem, a može se i posuti šećerom, karamelizovati pa dodati malo bobičastog voća.