Kremasti rižoto sa pečurkama
Sastojci
- 160g integralnog pirinča
- 300g pečuraka
- Glavica crnog luka
- 250ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
- 1dl belog vina
- 50 grama maslaca
- 3 kašike maslinovog ulja
- Peršun
- So, biber, origano
Priprema
Na maslinovom ulju propržite sitno iseckani crni luk, potom dodajte pečurke. Dinstajte oko pet minuta, zatim ubacite pirinač i propržite sve na srednjoj vatri. Postepeno dodajte Moja Kravica pavlaku za kuvanje i maslac. Sačekajte da se istopi, zatim zalijte vinom i pustite da ispari do polovine. Pospite sitno iseckanim peršunom, sklonite sa vatre, poklopite i ostavite još jedno 5 minuta da stoji dok pirinač ne bude “al dente”. Vodite računa da ne prekuvate pirinač jer će još malo omekšati dok bude stajao poklopljen u tiganju.
Začinite solju, biberom ili začinom po želji. Servirajte toplo.