Kremasti rižoto sa pečurkama

  • 4
    Osoba/porcija
  • 30
    Vreme spremanja
  • 3
    Težina recepta
  • 4.5
    Prosečna ocena
Sadržaj

Sastojci

  • 160g integralnog pirinča

  • 300g pečuraka

  • Glavica crnog luka

  • 250ml Moja Kravica pavlake za kuvanje

  • 1dl belog vina

  • 50 grama maslaca

  • 3 kašike maslinovog ulja

  • Peršun

  • So, biber, origano


Priprema

  1. Na maslinovom ulju propržite sitno iseckani crni luk, potom dodajte pečurke.

  2. Dinstajte oko pet minuta, zatim ubacite pirinač i propržite sve na srednjoj vatri.

  3. Postepeno dodajte Moja Kravica pavlaku za kuvanje i maslac.

  4. Sačekajte da se istopi, zatim zalijte vinom i pustite da ispari do polovine.

  5. Pospite sitno iseckanim peršunom, sklonite sa vatre, poklopite i ostavite još jedno 5 minuta da stoji dok pirinač ne bude “al dente”.

  6. Vodite računa da ne prekuvate pirinač jer će još malo omekšati dok bude stajao poklopljen u tiganju.

  7. Začinite solju, biberom ili začinom po želji. Servirajte toplo.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.