Kremasti čokoladni kolač

Vreme pripreme:

Priprema 35 minuta,

25 minuta pečenje + hlađenje

Sastojci:

  • ¼ šolje putera, isečenog na kocke
  • ½ šolje šećera
  • 3 kašike kakaa
  • ½ kašičice ekstrakta vanile
  • 1 veliko jaje, sobne temperature
  • ¼ šolje višenamenskog brašna
  • ¼ kašičice praška za pecivo
  • Prstohvat soli

Slojevi:

  • 225 g Moja Kravica sitnog sira
  • ½ šolje šećera
  • 1 – ½ kašičice ekstrakta vanile
  • ¾ šolje usitnjene crne čokolade, rastopljene i ohlađene
  • 2 velika jaja, sobne temperature, lagano umućena

Glazura:

  • 1 – ½ usitnjene crne čokolade
  • ½ šolje Moja Kravica pavlake za kuvanje
  • 1 kašičica ektrakta vanile

Potupak:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Tepsiju za pečenje obložite pek papirom, tako da se krajevi papira šire prema gore.

Istopite puter, umešajte šećer, kakao i vanilin ekstrakt. Dodajte jaje i sve dobro umutite. Nakon toga u smesu dodajte brašno, prašak za pecivo, so i mešajte dok se sve ne sjedini. Dobijenu smesu ravnomerno sipajte u već obloženu tepsiju i pecite dok se vrh ne osuši, 6-8 minuta. U međivremenu u velikoj činiji umutite Moja Kravica sitan sir, šećer i ekstrakt vanile, tako da dobijete glatku smesu. Dodajte istopljnu čokoladu, jaja i mešajte dok se sve ne sjedini. Dobijenu smesu prespite preko prethodno ispečene i pecite dok se fil ne stegne 25-30 minuta. Nakon toga izvadite tepsiju iz rerne i pustite da se sve ohladi.

Dok se to hladi, napravite glazuru. U šerpu stavite Moja Kravica pavlaku za kuvanje i sačekajte da provri. Nakon ključanja šerpu sklonite sa vatre, dodajte crnu čokoladu i ostavite da odstoji 5 minuta. Dodajte ekstrakt vanile i sve dobro izmešajte. Glazuru prelijte preko kolača od sira i ostavite na sobnoj temeperaturi 1 sat, a zatim prebacite u frižider na 2 sata.

Prijatno!