Kremasta čorba sa pečurkama i kestenom

Vreme pripreme: 10 minuta, 30 minuta kuvanje

Sastojci:

  • 1 kašika putera ili ulja
  • ½ crnog luka, isečenog na kockice
  • 1 veliki češanj belog luka, sitno iseckan
  • 500 g šampinjona, isečenih na komade
  • 150 g pripremljenog kestena, izrezanih na četvrtine
  • 5 šolja povrtnog bujona
  • 100 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
  • So
  • Biber

Priprema:

U velikoj šerpi na srednje jakoj vatri istopite puter. Kada se on otopi, dodajte luk i dinstajte oko 3 minuta. Dodajte beli luk, pečurke, kesten i dinstajte još 2 minta. Dodajte preostale sastojke i dovedite čorbu do ključanja. Začinite solju i biberom, pa ostavite da se krčka 20 minuta, dok kesten ne omekša.

Štapnim mikserom izblendajte čorbu i servirajte.

Prijatno!