Kremasta čorba sa pečurkama i kestenom
Vreme pripreme: 10 minuta, 30 minuta kuvanje
Sastojci:
- 1 kašika putera ili ulja
- ½ crnog luka, isečenog na kockice
- 1 veliki češanj belog luka, sitno iseckan
- 500 g šampinjona, isečenih na komade
- 150 g pripremljenog kestena, izrezanih na četvrtine
- 5 šolja povrtnog bujona
- 100 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
- So
- Biber
Priprema:
U velikoj šerpi na srednje jakoj vatri istopite puter. Kada se on otopi, dodajte luk i dinstajte oko 3 minuta. Dodajte beli luk, pečurke, kesten i dinstajte još 2 minta. Dodajte preostale sastojke i dovedite čorbu do ključanja. Začinite solju i biberom, pa ostavite da se krčka 20 minuta, dok kesten ne omekša.
Štapnim mikserom izblendajte čorbu i servirajte.
Prijatno!