Gibanica sa sirom i spanaćem

Sastojci:

  • 150g svežeg spanaća
  • 500g Moja Kravica sitnog sira
  • 250g  Moja Kravica kisele pavlake
  • 5 jaja
  • So i biber po ukusu
  • 1 kesica praška za pecivo
  • Malo ulja
  • 500g kora za pitu
  • 500ml Moja Kravica pavlake za kuvanje

Postupak:

Spanać obariti, ocediti i iseckati sitno nožem pa ostaviti po strani.

Pomešati u posudi sir, pavlaku, jaja, so, biber i prašak za pecivo. Dodati spanać I dobro promešati.

Veću tepsiju premazati uljem pa ređati po dve kore, prelivati filom i tako naizmenično dok ne potrošite sve kore i fil. Završite sa poslednje dve kore preko kojih ćete izliti pavlaku za kuvanje.

Peći na 200 stepeni do 45 minuta dok gornja kora ne postane hrskava i ne dobije zlatno-braon boju.

Ostaviti da se odmori u tepsiji dok se ne prohladi pa seći na porcije i služiti.