Gibanica sa sirom i spanaćem
Sastojci:
- 150g svežeg spanaća
- 500g Moja Kravica sitnog sira
- 250g Moja Kravica kisele pavlake
- 5 jaja
- So i biber po ukusu
- 1 kesica praška za pecivo
- Malo ulja
- 500g kora za pitu
- 500ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
Postupak:
Spanać obariti, ocediti i iseckati sitno nožem pa ostaviti po strani.
Pomešati u posudi sir, pavlaku, jaja, so, biber i prašak za pecivo. Dodati spanać I dobro promešati.
Veću tepsiju premazati uljem pa ređati po dve kore, prelivati filom i tako naizmenično dok ne potrošite sve kore i fil. Završite sa poslednje dve kore preko kojih ćete izliti pavlaku za kuvanje.
Peći na 200 stepeni do 45 minuta dok gornja kora ne postane hrskava i ne dobije zlatno-braon boju.
Ostaviti da se odmori u tepsiji dok se ne prohladi pa seći na porcije i služiti.