Domaće lazanje

Sastojci:

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 veći crni luk, sitno naseckan
  • 3 čena belog luka, sitno naseckana
  • 1 veća šargarepa, sitno naseckana
  • 500g mlevenog mešanog mesa ili svinjskog
  • 500ml pasiranog paradajza
  • So i biber po ukusu
  • Pola kašičice sušenog bosiljka, origana i peršuna
  • 500ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
  • 1 kašičica muskatnog oraščića (opciono)
  • 350g rendanog kačkavalja
  • 200g (oko 12 kom) kora za lazanje
  • Svež peršun za dekoraciju

Postupak: 

Na malo ulja izdinstati crni luk, beli luk i šargarepu dok luk ne postane staklast. 

Dodati meso i dinstati dok ne promeni boju. Na kraju dodati paradajz i začine i 
dinstati dok se smesa ne zgusne (oko 30 minuta). 

U pleh za pečenje (dimenzija 20x30 cm) sipati 1/5 fila na dno pa preliti sa 1/5 pavlake za kuvanje. 

Posuti sa malo muskatnog oraščića i kačkavalja, pa ponoviti postupak dok ne potrošite sve
 sastojke i ne završite sa kačkavaljem od gore.

Pleh staviti u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i peći 35 minuta sa folijom preko pleha, nakon toga skloniti foliju i zapeći još 10-15 minuta do željene boje. Ostaviti lazanju da odmori do dvadeset minuta, pa seći i služiti uz malo svežeg peršuna.