Domaće lazanje
Sastojci:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 veći crni luk, sitno naseckan
- 3 čena belog luka, sitno naseckana
- 1 veća šargarepa, sitno naseckana
- 500g mlevenog mešanog mesa ili svinjskog
- 500ml pasiranog paradajza
- So i biber po ukusu
- Pola kašičice sušenog bosiljka, origana i peršuna
- 500ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
- 1 kašičica muskatnog oraščića (opciono)
- 350g rendanog kačkavalja
- 200g (oko 12 kom) kora za lazanje
- Svež peršun za dekoraciju
Postupak:
Na malo ulja izdinstati crni luk, beli luk i šargarepu dok luk ne postane staklast.
Dodati meso i dinstati dok ne promeni boju. Na kraju dodati paradajz i začine i
dinstati dok se smesa ne zgusne (oko 30 minuta).
U pleh za pečenje (dimenzija 20x30 cm) sipati 1/5 fila na dno pa preliti sa 1/5 pavlake za kuvanje.
Posuti sa malo muskatnog oraščića i kačkavalja, pa ponoviti postupak dok ne potrošite sve
sastojke i ne završite sa kačkavaljem od gore.
Pleh staviti u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i peći 35 minuta sa folijom preko pleha, nakon toga skloniti foliju i zapeći još 10-15 minuta do željene boje. Ostaviti lazanju da odmori do dvadeset minuta, pa seći i služiti uz malo svežeg peršuna.