Crème brûlée

Za pripemu 5 porcija ove ukusne poslastice potrebno je:

  • 500 ml Moja kravica pavlake za kuvanje
  • 5 žumanca
  • 100 g kristal šećera
  • 1-2 kašičice ekstrakta vanile
  • + po kašika šećera za svaku činijicu

Način pripreme:

Moja Kravica pavlaku za kuvanje sipati u šerpicu, dodati ekstrakt vanile, staviti na ringlu i zagrejati skoro do vrenja, a onda malo prohladiti.

Žumanca dobro umutiti sa šećerom, pa malo po malo dodavati zagrejanu Moja Kravica pavlaku za kuvanje, sve vreme muteći.

U keramičke posudice raspodeliti smesu, a onda posude staviti u dubok pleh, do pola sipati vrelu vodu i staviti u rernu na 160 stepeni na nekih 30-35 minuta. Dužina pečenja zavisi od veličine i dubine posudica, peći dok površina ne postane "čvrsta", a unutrašnjost ne bude više tečna nego poput "želea".

Izvaditi činijice iz vode, malo prohladiti na sobnoj temperaturi, a onda svaku prekriti providnom folijom i staviti preko noći u frižider.

Pred služenje od gore posuti po kašiku šećera i karamelizovati ga bremerom, sačekati par minuta da se karamel prohladi, a onda servirati sa malo bobičastog voća.