Crème brûlée
Za pripemu 5 porcija ove ukusne poslastice potrebno je:
- 500 ml Moja kravica pavlake za kuvanje
- 5 žumanca
- 100 g kristal šećera
- 1-2 kašičice ekstrakta vanile
- + po kašika šećera za svaku činijicu
Način pripreme:
Moja Kravica pavlaku za kuvanje sipati u šerpicu, dodati ekstrakt vanile, staviti na ringlu i zagrejati skoro do vrenja, a onda malo prohladiti.
Žumanca dobro umutiti sa šećerom, pa malo po malo dodavati zagrejanu Moja Kravica pavlaku za kuvanje, sve vreme muteći.
U keramičke posudice raspodeliti smesu, a onda posude staviti u dubok pleh, do pola sipati vrelu vodu i staviti u rernu na 160 stepeni na nekih 30-35 minuta. Dužina pečenja zavisi od veličine i dubine posudica, peći dok površina ne postane "čvrsta", a unutrašnjost ne bude više tečna nego poput "želea".
Izvaditi činijice iz vode, malo prohladiti na sobnoj temperaturi, a onda svaku prekriti providnom folijom i staviti preko noći u frižider.
Pred služenje od gore posuti po kašiku šećera i karamelizovati ga bremerom, sačekati par minuta da se karamel prohladi, a onda servirati sa malo bobičastog voća.