Čokoladni puding

  • 30 min
    Vreme spremanja
Sadržaj

Sastojci

  • 200 g čokolade za kuvanje

  • 60 g šećera

  • 200 ml Moja Kravica mleka

  • 7 žumanaca

  • 250 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje

  • Kašičica valina ekstrakta

  • 1 kašika Moja Kravica maslaca


Priprema

  1. Iseckajte čokoladu za kuvanje i prebacite je u duboku činiju.

  2. U drugoj činiji stavite žumanca, dodajte im šećer i dobro promešajte.

  3. Na srednjoj vatri zagrejte Moja Kravica mleko i pavlaku za kuvanje do ključanja. Kada smesa provri malu količinu sipajte u smesu sa žumancima i dobro promešajte, a zatim sipajte i ostatak.

  4. Dobijenu smesu vratite na šporet na srednju vatru i uz stalno mešanje kuvajte 2-3 minuta. Nakon toga smesu kroz cediljku dodajte u činiju sa iseckanom čokoladom i sačekajte da se čokolada otopi.

  5. Dodajte vanila ekstrakt i puter i sve dobro promešajte. Smesu zatim sipajte u teglice, prekrijte folijom i ostavite u frižideru 4 sata.

Prijatno!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.