Čoko moko torta – recept za kremastu poslasticu bogatog ukusa

Sadržaj

Čoko moko torta oduševiće sve ljubitelje kremastih poslastica!

Jednostavna i brza priprema torte, a bogat ukus čini je omiljenim receptom u situacijama kada imamo neočekivane goste i treba nam dezert koji će biti gotov za tili čas!

U nastavku teksta pripremili smo vam dva recepta – čoko moko torta sa domaćim korama i jednostavnija varijanta recepta u kojoj se koriste gotove kore za čoko moko tortu. Pronađite kulinarsku inspiraciju kod nas!

Čoko moko torta sa domaćim korama

Za sve koji uživaju u kulinarskim izazovima i pripremanju poslastica bogatog ukusa – čoko moko sa domaćim korama je nepogrešiv izbor!

Ova čoko moko torta se sprema nešto duže i potrebno je više sastojka, ali na samom kraju, kada završite ovaj kuhinjski poduhvat – osećaj zadovoljstva neće izostati, kao ni fantastičan ukus koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim!

Pogledajte sastojke i način pripreme.

Sastojci za 3 kore:

  • 9 jaja
  • 9 kašika šećera
  • 9 kašika praha za kakao napitak
  • 3 kašike ulja
  • 9 kašika brašna
  • oko 3 praška za pecivo

Za prelivanje kora potrebno vam je:

Sastojci za prvi fil:

Sastojci za drugi fil:

  • 500 g šlaga
  • 450 ml kisele vode

Sastojci za glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 5 kašika ulja

Za premazivanje vam je potrebno:

  • 2 kesice šlaga sa čokoladom
  • Priprema torte po koracima

Čoko moko torta – recept za poslasticu s domaćim korama

Kao što možete videti, ova poslastica sadrži veliku količinu sastojaka. Ipak, njihovo mešanje nije težak zadatak, baš kao ni pečenje kora.

Pogledajte pripremu po koracima:

  1. Odvojite belanca od žumanaca.
  2. Mikserom umutite 3 belanca sa 3 kašike šećera.
  3. Dodajte postepeno 3 žumanca i nastavite sa mućenjem, pa dodajte 3 kašike ulja i 3 kašike praha za kakao napitak.
  4. U posebnoj činiji pomešajte 3 kašike brašna sa ⅔ praška za pecivo, te dodajte pripremljenoj smesi, mešajući varjačom.
  5. Smesu izlijte u podmazan pleh i pecite u rerni zagrejanoj 200°C oko 15 minuta. Pazite da vam kora ne zagori.
  6. Napravite još 2 ovakve kore.
  7. Kada se ohlade, čokoladno mleko podelite na 3 dela i prelijte svaku koru ravnomerno.
  8. Za prvi fil umutite varjačom pavlaku, šećer u prahu i mleveni keks.
  9. Potom pripremite drugi fil, penasto umutite 500 g šlaga i 450 ml kisele vode.
  10. Sada je vreme za slaganje kora i filova. Stavite koru, premažite je sa ⅓ prvog fila, potom sa ⅓ drugog fila. Postupak ponovite sa drugom i trećom korom.
  11. Čokoladu istopite na tihoj vatri sa malo ulja, pa tortu prelijte glazurom od čokolade.
  12. Umutite šlag od čokolade i premažite celu tortu. Po želji možete koristiti i običan beli šlag i dekorisati po ukusu.

Torta će biti najukusnija kada malo odstoji.

Prepustite se kremastom zadovoljstvu!

Čoko moko torta sa gotovim korama – jednostavnija verzija poslastice

Stižu vam nenajavljeni gosti?

Nikakav problem, za manje od pola sata, bez pečenja, na vašoj trpezi naći će se lagana i kremasta čoko moko torta!

Za one koji nemaju vremena, a traže izdašnu poslasticu bogatog ukusa – čoko moko torta sa kupovnim korama je pun pogodak! Pogledajte koji sastojci su vam potrebni i na koji način se sprema ova poslastica.

Sastojci:

Čoko moko torta – recept sa gotovim korama

Ako je vaš izbor kremasta, ukusna i najbrža čoko moko torta, recept koji smo pripremili za vas oduševiće vas lakoćom i brzinom pripreme.

Nakon što ste izdvojili sve sastojke, vreme je da prionete na spremanje:

  1. U činiju sipajte kiselu pavlaku, dodajte šećer u prahu i mleveni keks. Sve sjedinite varjačom.
  2. U drugu dublju posudu sipajte slatku pavlaku i umutite je tako da postane gusta.
  3. Čokoladno mleko podelite na tri dela, te krenite sa filovanjem.
  4. Prvu koru nalijte sa ⅓ čokoladnog mleka, stavite fil sa mlevenim keksom, ravnomerno ga raspodelite, pa potom i fil od slatke pavlake.
  5. Postupak ponoviti i sa druge dve kore.
  6. Na kraju umutite šlag i dekorišite tortu po vašem ukusu! Umesto belog, možete korisiti i šlag od čokolade koji će doprineti punoći ukusa, posebno ako ga umutite sa Moja Kravica mlekom.

To je to, vaša poslastica je spremna za tili čas!

Nadamo se da su vam predloženi recepti za čoko moko tortu pomogli da u svoju kuhinju unesete nove specijalitete čiji ukus će oduševiti sve slatkoljupce, a posebno one koji uživaju u čokoladnim dezertima. Za ljubitelje osvežavajućih poslastica takođe smo pripremili tekst sa receptima za voćne torte, koji možete pročitati ovde.

Imlek mlečni proizvodi su tu da vam budu najveći saveznici u dobro oprobanim specijalitetima, kao i onim receptima koje pravite po prvi put!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.