Brzi slani mafini
Sastojci:
• 12 kriški belog tost hleba, uklonjene kore
• Maslinovo ulje
• 2 kobasice po želji, tanko isečene
• 4 jaja
• 80 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
• 80 ml Moja Kravica dugotrajnog mleka
• Paprika, seckana sveža ili iz tegle po želji
• 150 g Imlek Gauda sira
• 3 glavice luka, tanko isečene
• So
• Biber
Postupak:
Zagrejte rernu na 180 stepeni sa ventilatorom. Podmažite kalup za mafine sa 12 rupa maslinovim uljem. Oklagijom lagano poravnajte svaku krišku hleba i premažite uljem sa obe strane. Obložite rupe u tepsiji hlebom i dobro pritisnite, kako bi hleb poprimio oblik rupe. Stavite u rernu i pecite 10 minuta, ili dok hleb ne poprimi blago zlatnu boju, pa tepsiju izvadite iz rerne. U međuvremenu zagrejte tiganj na srednjoj vatri i dodajte kobasice. Pržite ih 3 – 4 minuta. Umutite jaja, Moja Kravica pavlaku za kuvanje, mleko i začinite solju i biberom. Rasporedite kobasice, papriku i luk ravnomerno unutar prethodno ispečenih kriški hleba, prelijte mešavinom jaja i dodajte Imlek Gauda sir. Pecite 20 minuta.
Poslužite dodavajući preostali luk.
Prijatno!