Brzi slani mafini

Sastojci:

• 12 kriški belog tost hleba, uklonjene kore

• Maslinovo ulje

• 2 kobasice po želji, tanko isečene

• 4 jaja

• 80 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje

• 80 ml Moja Kravica dugotrajnog mleka

• Paprika, seckana sveža ili iz tegle po želji

• 150 g Imlek Gauda sira

• 3 glavice luka, tanko isečene

• So

• Biber

Postupak:

Zagrejte rernu na 180 stepeni sa ventilatorom. Podmažite kalup za mafine sa 12 rupa maslinovim uljem. Oklagijom lagano poravnajte svaku krišku hleba i premažite uljem sa obe strane. Obložite rupe u tepsiji hlebom i dobro pritisnite, kako bi hleb poprimio oblik rupe. Stavite u rernu i pecite 10 minuta, ili dok hleb ne poprimi blago zlatnu boju, pa tepsiju izvadite iz rerne. U međuvremenu zagrejte tiganj na srednjoj vatri i dodajte kobasice. Pržite ih 3 – 4 minuta. Umutite jaja, Moja Kravica pavlaku za kuvanje, mleko i začinite solju i biberom. Rasporedite kobasice, papriku i luk ravnomerno unutar prethodno ispečenih kriški hleba, prelijte mešavinom jaja i dodajte Imlek Gauda sir. Pecite 20 minuta.

Poslužite dodavajući preostali luk.

Prijatno!