Bela lazanja sa piletinom

Sadržaj

Sastojci

  • 1 pakovanje kora za lazanje

  • 1 glavica crnog luka

  • 700 g pilećeg belog mesa

  • 50 g Moja Kravica maslaca

  • 2 kašike brašna

  • 500 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje

  • 200 ml Moja Kravica mleka (po potrebi)

  • 400 g Moja Kravica sitnog sira

  • 200 g smrznutog spanaća

  • 2 jaja

  • 200 g kačkavalja

  • so, biber

  • malo muskatnog oraha

  • peršun list


Priprema

  1. U tiganju, na malo maslaca, propržiti sitno seckan luk, a zatim dodati i meso seckano na kockice, posoliti, pobiberiti i dinstati dok meso ne porumeni.

  2. U šerpici otopiti maslac, dodati brašno i stalno mešajući malo ga propržiti, a zatim dodati Moja Kravica pavlaku, so, biber i muskatni oraščić i kuvati dok se sos ne zgusne. Ukoliko je sos suviše gust dodati malo mleka.

  3. U činiji pomešati Moja Kravica sitan sir, dobro oceđen spanać, jaja, so i biber.

  4. Na dno činije za pečenje sipati malo bešamela, poređati kore za lazanje, četvrtinu fila od mesa, četvrtinu fila od sira, preliti sa malo bešamela, posuti kačkavaljem pa ponoviti ceo postupak još 3 puta. Na kraju od gore staviti red lazanja, preliti ostatkom bešamela, posuti kačkavaljem i peći u rerni na 180 stepeni oko 50 minuta tj. dok od gore ne porumeni.

  5. Gotovu lazanju izvaditi iz rerne, ostaviti 10-ak minuta, a zatim iseći i servirati posuto peršun listom.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.