Bela lazanja sa piletinom

Potrebno je:

1 pakovanje kora za lazanje

1 glavica crnog luka

700 g pilećeg belog mesa

50 g Moja Kravica maslaca

2 kašike brašna

500 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje

200 ml Moja Kravica mleka (po potrebi)

400 g Moja Kravica sitnog sira

200 g smrznutog spanaća

2 jaja

200 g kačkavalja

so, biber

malo muskatnog oraha

peršun list

Način pripreme:

U tiganju, na malo maslaca, propržiti sitno seckan luk, a zatim dodati i meso seckano na kockice, posoliti, pobiberiti i dinstati dok meso ne porumeni.

U šerpici otopiti maslac, dodati brašno i stalno mešajući malo ga propržiti, a zatim dodati Moja Kravica pavlaku, so, biber i muskatni oraščić i kuvati dok se sos ne zgusne. Ukoliko je sos suviše gust dodati malo mleka.

U činiji pomešati Moja Kravica sitan sir, dobro oceđen spanać, jaja, so i biber.

Na dno činije za pečenje sipati malo bešamela, poređati kore za lazanje, četvrtinu fila od mesa, četvrtinu fila od sira, preliti sa malo bešamela, posuti kačkavaljem pa ponoviti ceo postupak još 3 puta. Na kraju od gore staviti red lazanja, preliti ostatkom bešamela, posuti kačkavaljem i peći u rerni na 180 stepeni oko 50 minuta tj. dok od gore ne porumeni.

Gotovu lazanju izvaditi iz rerne, ostaviti 10-ak minuta, a zatim iseći i servirati posuto peršun listom.