Zapečena piletina sa bundevom
Vreme pripreme: Priprema 20 minuta, 45 kuvanje
Sastojci:
- 1,6 kg bundeve, oljuštene bez semena i krupno isečene
- 300 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
- 1 kašika maslinovog ulja
- 800g pilećeg belog mesa, isečenog na tračice
- 1 praziluk, tanko isečen
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 125 ml belog vina
- 125 ml Moja Kravica krem sira
- 185 ml pilećeg bujona
- 1 kašika seckane žalfije, plus dodatno za posipanje
- 3 šolje bebi spanaća
- 25 g rendanog Imlek Edamer sira
Postupak:
U ključaloj vodi kuvajte bundevu 15 minuta, ili dok ne omekša. Ocedite je, izgnječite, dodajte 80 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje i ostavite sa strane.
U međuvremenu zagrejte ulje u velikom tiganju na jakoj vatri. Dodajte piletinu i pržite 2 – 3 minuta na svakoj strani, pa prebacite na tanjir. U isti tiganj dodajte praziluk i beli luk, smanjite temperaturu i pržite uz mešanje 2 minuta. Dodajte vino, Moja Kravica krem sir, pileći bujon, ostatak Moja Kravica pavlake za kuvanje i sve dobro promešajte. Vratite piletinu zajedno sa seckanom žalfijom u tiganj, začinite i dinstajte oko 5 minuta, ili dok se smesa ne zgusne. Dodajte spanać i promešajte.
Zagrejte rernu na 200/180 stepeni sa uključenim ventilatorom. Prebacite piletinu i sos iz tiganja u posudu za pečenje. Odozgo ravnomerno stavite kašu od bundeve i pecite 20 minuta ili dok bundeva ne dobije zlatnu boju.Pospite Edamer sir i ostatkom seckane žalfije, dodajte malo ulja i pecite još 10 minuta.
Ostavite da odstoji 5 minuta pre serviranja
Prijatno!