Junetina u sosu

  • 60 min
    Vreme spremanja
Sadržaj

Nakon užurbanog doručka, s nogu, i posle napornog i stresnog dana provedenog u kancelariji, ordinaciji ili fabrici – porodični ručak je ono što vraća snagu. Ne samo bogatstvom hranljivih sastojaka u tanjirima već i zbog priče, druženja i bliskosti sa onima koji su nam najvažniji. Dok upijate zajedno mirise mekog junećeg mesa i uživate u blagosti kremastog sosa od pavlake, znaćete da samo porodica i hrana mogu u potpunosti da vas okrepe.

Sastojci

  • 500 g junećih šnicli

  • 400 ml Moja Kravica Kuhinjica pavlake za kuvanje

  • 400 g šampinjona

  • Struk praziluka

  • Ulje

  • So

  • Biber

  • Čaša belog vina

Priprema

  1. Šnicle dobro izlupajte i začinite solju i biberom. Ispržite ih sa obe strane i nalijte belim vinom. Smanjite temperaturu, pa ih ostavite da se dinstaju dok potpuno ne omekšaju. Za to je obično potrebno oko 40 minuta. Pazite da tečnost ne ispari pre nego što šnicle budu meke. Kad omekšaju, šnicle izvadite na tanjir.

  2. Iseckajte praziluk i kratko ga prodinstajte na ulju, u istom tiganju u kojem su dinstane šnicle. Zatim, dodajte seckane šampinjone i začinite. Kad se pečurke izdinstaju i voda ispari, dodajte Moja Kravica pavlaku za kuvanje i kuvajte još tri-četiri minuta. Vratite šnicle u sos od pavlake i pečuraka. Poslužite uz pire krompir ili omiljenu testeninu.

  3. SAVET: Ne zaboravite da šnicle možete da isprižite i uveče. Isključite šporet kad omekšaju i sutradan možete ovaj ručak da završite u rekordnom roku!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.