Zelena čorba

  • 45 min
    Vreme spremanja
Sadržaj

Tajna dobre čorbe je u tome da skuvate mešavinu povrća koje se lepo slaže. Dakle, tu su uvek luk, krompir i šargarepa – a sve ostalo je stvar volje i trenutne želje. Tajna još bolje čorbe jeste u tome da sve skuvate sa manje vode, pa izblendirate tako da se dobije gusta masa. To više nije čorba, već potaž, što na francuskom znači „gusta supa”. Dakle kuvate istu stvar, samo je zovete malo zanimljivijim imenom.

Sastojci

  • Glavica brokolija

  • Šargarepa

  • Koren peršuna

  • Pola korena celera

  • Krompir

  • Maslinovo ulje

  • Žumance

  • 250 ml Moja Kravica Kuhinjica pavlake za kuvanje

  • So i biber

Priprema

  1. Odvojte cvetiće brokolija, a ostalo povrće iseckajte, pa ga propržite na maslinovom ulju. Nalijte vodom, začinite, pa kuvajte dok povrće ne bude kuvano. Umutite žumance i pomešajte ga sa Moja Kravica Kuhinjica pavlakom za kuvanje. Čorbu sklonite sa šporeta, dodajte pavlaku – pa sve dobro izblendirajte.

  2. SAVET: Začini prilikom serviranja? U svaki tanjir dodajte kašku ulja od semenki bundeve i seckane orahe. Ili se poigrajte ukusom Pekorina koji ste narezali ljuštilicom za krompir na tanke listiće.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.